Některé úseky na E55 mohou řidiče nepříjemně zaskočit

Tábor - Mezi nejnebezpečnější místa na mezinárodní silnici E55 patří na Táborsku ukončení dálnice D3 v Táboře a křižovatka na obchvatu Veselí nad Lužnicí. V obou případech jde v podstatě o provizorní řešení. Už před mnoha lety tu měla být dálnice dokončená. Po úpravě dopravního značení sice tragických nehod ubylo, řidiče, kteří tato místa neznají, však mohou nepříjemně zaskočit i nyní.

Jedna z posledních dopravních nehod se stala v sobotu před půlnocí na konci dálnice D3 v Táboře. Řidič auta tam ve tmě a dešti sice zaregistroval zúžení, ale nečekal, že končí ostrou zatáčkou s provozem v obou směrech. A nebyl zdaleka první.

Posádka auta skončila naštěstí jen s pohmožděninami na staveništi budoucí dálnice, která by tady měla pokračovat. Oproti původním plánům se ale staví se zpožděním a toto nebezpečné místo je tady už téměř dvacet let.

Reportáž Kristiny Vrkočové (zdroj: ČT24)

„Nejde to řešit jinak, nikdy nepostavíte celou dálnici v jednom kuse, byť se nám zdá, že to trvá dlouho,“ uvedl Pavel Eybert ze Sdružení pro výstavbu D3 a R4.

Druhým kritickým a podle statistik ještě nebezpečnějším je v jižních Čechách místo na mezinárodní silnici E55 na Táborsku u Veselí nad Lužnicí. Výjezd z vedlejší silnice na této křižovatce byl už v mnoha případech  skutečnou otázkou života a smrti. Lze tam velmi těžce odhadnout, jak rychle se auta přibližují.

Nehod na obou místech prokazatelně ubylo až po několika úpravách značení. Z pohledu dopravních inženýrů v tuto chvíli víc udělat nejde. Důležité je, že práce na výstavbě dálnice už začaly, a tak by tato kritická místa měla zmizet nejpozději do tří let.

Vydáno pod