Po údajné pranici na D1 přišel jeden z policistů o práci

Praha - Jeden z dopravních policistů, kteří se v sobotu na D1 údajně poprali se svými kolegy, byl propuštěn, druhý bude postaven mimo službu. Podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana nastal „incident“ mezi dvěma policisty - účastníky dopravní nehody a dalšími policisty, kteří k nehodě přijeli. Server Tn.cz dříve napsal, že útočící posádka z havarovaného policejního vozu byla pod vlivem alkoholu.

Dopravní nehoda se stala v sobotu vpodvečer na 29. kilometru dálnice D1. Jejími účastníky byli i dva dopravní policisté z pražského policejního ředitelství. „Při této události došlo k incidentu mezi policisty, kteří přijeli dopravní nehodu zadokumentovat, a těmito “dopraváky„, kteří tou dobou nebyli ve službě,“ uvedl Hulan.

Pražské policejní ředitelství rozhodlo po seznámení se spisem o tom, že jeden z policistů byl dnes s okamžitou platností propuštěn ze služebního poměru. Druhému odeslalo rozhodnutí o zproštění výkonu služby. Incident teď prošetřuje policejní inspekce.

Podle zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů musí být policista zproštěn výkonu služby na dobu, po kterou je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu nebo přestupku, jestliže by jeho ponechání ve výkonu služby „ohrožovalo důležitý zájem služby nebo průběh prošetřování jeho jednání“. Zproštění výkonu služby trvá do doby, než pominou důvody, pro které byl policista výkonu služby zproštěn.

Vydáno pod