V Praze se zastřelila policistka, prý kvůli šikaně

Praha - Přímo v budově pražského policejního ředitelství se předminulý týden zastřelila policistka z hospodářské kriminálky. Sebevraždu své podřízené potvrdil deníku Právo šéf pražské policie Martin Červíček s tím, že se zastřelila služební zbraní. Devětadvacetiletá policistka prý byla ve službě necelé tři roky. V dopise na rozloučenou si údajně stěžovala na šikanu ze strany nadřízených. Případ již šetří policejní inspekce.

„Ano, prošetřujeme tuto tragickou událost, ale bližší informace nebudeme sdělovat,“ potvrdila šetření mluvčí policejní inspekce Martina Lídlová. K dopisu se vyjádřit odmítla, mlčení zachoval i Červíček. Šéf policejních odborů Milan Štěpánek řekl, že za poslední dobu žádné stížnosti na chování nadřízených na pražské kriminálce nezaznamenal. Sebevraždy policistů ve službě jsou podle něj každopádně značně neobvyklé, za celou dobu své praxe si jich prý pamatuje jen několik.

V roce 2008 proti sobě namířil zbraň přímo ve služebně okresního ředitelství policista z Karlových Varů. I on přitom pracoval na oddělení hospodářské kriminality. Jen několik týdnů před ním se v Karlových Varech zastřelil z rodinných důvodů další z policistů.