Na Hranicku se srazila čtyři auta, dva lidé zemřeli

Polom - Krátce po půlnoci se na silnici I/48 mezi Bělotínem a obcí Polom na Hranicku srazila čtyři auta. Dva lidé zemřeli, další dva se zranili. Silnice byla asi osm hodin zcela uzavřená. Policie teď vyšetřuje, jak k nehodě došlo. Jednou z možných příčin je i nepřiměřená rychlost. Hasiči už havarovaná auta odtáhli. Řidičům bylo 25 a 37 let. Auta se srazila čelně. Do nich pak narazila ještě další auta. Silnice mezi Bělotínem a obcí Polom patří k místům, které smrtelné dopravní nehody blokují poměrně často.

Sedmatřicetiletý řidič jel s vozidlem Citroën v pravém jízdním pruhu od Bělotína na obec Polom. „Z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru,“ uvedla přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková. Zde narazil do dodávky Renault, která jela v pravém jízdním pruhu ve směru na Hranice. Po nárazu byl Citroën odhozen zpět do levého jízdního pruhu, kde zůstal stát. Levým jízdním pruhem projíždělo vozidlo Škoda Octavia, kterou řídil 25letý řidič. Řidič Octavie se snažil Citroënu vyhnout, ale dostal smyk, vjel do protisměru a srazil se s protijedoucím vozidlem Opel Astra. Opel byl nárazem odhozen do příkopu, doplnila Urbánková.

Bilance této dopravní nehody je tragická. Došlo ke dvěma smrtelným zraněním, a to 37letého řidiče vozidla Citroën a 25letého řidiče vozu Škoda Octavia.

Reportáž Evy Knajblové (zdroj: ČT24)

Dvaačtyřicetiletý řidič z Opelu utrpěl lehké zranění s předpokládanou dobou léčení asi 14 dní, uvedla Urbánková. Jeho spolujezdec utrpěl těžké zranění. Oba zranění byli převezeni do hranické nemocnice. Řidič z Renaultu zraněn nebyl, alkohol u něj na místě vyloučila dechová zkouška. U řidiče Opelu zkouška na alkohol nebyla provedena, neboť byl z místa převezen do nemocnice. U obou smrtelně zraněných řidičů byla nařízena soudní pitva. „Příčina dopravní nehody a míry zavinění jsou předmětem dalšího šetření. Předběžná škoda na všech vozidlech byla vyčíslena na 770 000 korun,“ řekla Urbánková.