Advokát požadující konkurz na ČSSD neuspěl s dovoláním

Brno - Nejvyšší soud (NS) nevyhověl dovolání právníka Zdeňka Altnera proti verdiktu, kterým mu byl v roce 2007 soudně zamítnut návrh vyhlásit konkurz na majetek ČSSD. Důvody rozhodnutí Nejvyššího soudu jsou formální. Altner nedoplnil potřebným způsobem své dovolání, proto NS podnět odmítl. Zdeněk Altner se léta soudí se sociální demokracií o honorář za zastupování strany ve sporu o Lidový dům. Podal desítky žalob a ústavních stížností.

Městský soud v Praze v roce 2007 uvedl, že ČSSD nevykazuje znaky úpadku a navrhovatel Altner spolu s dalšími věřiteli neprokázal oprávněnost svých pohledávek. Verdikt později potvrdil Vrchní soud v Praze. Poté Altner podal takzvané blanketní dovolání, které neobsahovalo podrobnou argumentaci a dovolací důvody. Slíbil, že později vše doplní, což podle NS neudělal.

Altner také nedávno podal návrh Obvodnímu soudu pro Prahu 1, aby předběžným opatřením obstavil majetek ČSSD, její společnosti Cíl a také majetek expředsedy Jiřího Paroubka. Rozhodl se tak po zjištění, že v katastru nemovitostí je od 23. června vyznačena plomba k nemovitostem areálu Lidového domu, což znamená, že na nich vázne pohledávka. Altner podal desítky žalob a stížností na ČSSD, dosud však neměl úspěch.