Začátek srpna nepřežilo šest lidí

Praha – První srpnový den naznačil, že letošní prázdniny budou i nadále tragické. Během neděle zemřelo při dopravních nehodách na českých silnicích šest lidí, dalších osm utrpělo těžké zranění. Žádný z mrtvých v neděli neseděl v automobilu – o život přišli dva chodci, dva cyklisté a dva motocyklisté. Na čísle šest se zastavila i víkendová statistika, během soboty totiž nikdo nezahynul. Ačkoli je šest smrtelných nehod během jediného dne nadprůměrný počet, zdaleka nedosahuje letošního maxima. V pátek 9. července zahynulo hned dvanáct lidí.

Ne všichni lidé v neděli zahynuli při střetech motorových vozidel. Tragicky skončila srážka cyklistky s chodcem na lávce v Nymburku. Žena z bicyklu spadla na hlavu a utrpěla zranění, kterým podlehla. Další cyklista zahynul na Třebíčsku, když zřejmě vjel v levotočivé zatáčce do protisměru a čelně se srazil s osobním autem. Při převozu do nemocnice podlehl zraněním, která utrpěl.

Časně ráno zahynul u Valů na Pardubicku pětadvacetiletý chodec, kterého srazilo auto. Dalšího chodce usmrtilo auto u Češňovic na Českobudějovicku. Muž zřejmě ležel na silnici a auto ho přejelo.

U Čachrova na Klatovsku havaroval jednatřicetiletý motorkář. Nezvládl předjíždění auta v zatáčce a spadl, aniž se s vozidlem srazil. Těžkým poraněním hlavy podlehl v nemocnici. Řady zemřelých motorkářů rozšířil i muž, který se svým strojem předjížděl v Psárech u Prahy kolonu stojících vozidel. Řidič jednoho z aut zřejmě nedbal přibližujícího se motocyklu a z řady náhle vybočil. Motorkář po srážce na místě zahynul.

Vydáno pod