Muž přepadl banku v centru Prahy, měl atrapu výbušniny

Praha - Muž s atrapou výbušniny přepadl dnes dopoledne pobočku banky v pražské Hybernské ulici. Pokladní mu vydala peníze, krátce po činu však pachatele zadržela policejní hlídka. S největší pravděpodobností bude obviněn z loupeže. Za to mu hrozí dva až deset let odnětí svobody.

Policisté obdrželi informace o přepadení zhruba čtvrt hodiny před polednem. Pachatel do banky vstoupil s předmětem, který vydával za bombu, a dožadoval se peněz. Bankovní úřednice mu vydaly hotovost v hodnotě několika desítek tisíc korun.

Muž poté z pobočky utekl, shodou okolností ale přímo v Hybernské narazil na policejní hlídku, která jej zadržela. Pachatel tak skončil v rukou policie pouhé tři minuty poté, co svědci nahlásili přepadení na telefonní linku. Zadržený padesátiletý muž, který hovoří česky, skončil na policejní služebně.

Na místo zamířili policejní pyrotechnici, psovod i hasiči. Hybernská ulice byla zhruba na deset minut uzavřena, odborníkům se ale brzy podařilo zjistit, že údajná „bomba“ není funkční.

Vydáno pod