Zlínští revizoři budou nahrávat hádky s cestujícími

Zlín – Předejít sporům s černými pasažéry, kteří si stěžují na nevhodné chování revizorů, chce Dopravní společnost Zlín-Otrokovice (DSZO) tím, že vybaví své kontrolory nahrávacími zařízeními. Záznam by potom měl ukázat, jak spor proběhl a zda revizor jednal korektně, informoval ředitel DSZO Josef Kocháň.

Zlínští revizoři budou zapínat nahrávací zařízení pouze, budou-li mít pocit, že se dostávají do problematické situace. Cestujícího předem upozorní, že vzniká zvukový záznam komunikace. Pro případ pozdějších sporů se záznamy budou po určitou dobu archivovat. „DSZO v tomto ohledu postupuje v souladu s pravidly, která kontroluje Úřad pro ochranu osobních údajů,“ upozornil ředitel Kocháň. Revizorům vytváření záznamů vyhovuje, vedení dopravní společnosti věří, že ubude sporů s přistiženými a uraženými cestujícími.

Za jízdu bez platného jízdního dokladu je ve Zlíně, resp. Otrokovicích stanovena přirážka tisíc korun. Pokud cestující zaplatí přímo revizorovi nebo do deseti kalendářních dnů v sídle podniku, snižuje se její výše na 500 korun. Loni revizoři DSZO přistihli 8 505 cestujících bez platné jízdenky.