Cyklista-pirát nepřežil srážku s autem

Zlín – Smrtí skončila noční jízda cyklisty na neosvětleném kole ve Zlíně. Vjel do protisměru, kde se čelně střetl s osobní autem. Při nárazu utrpěl vážná poranění, kterým na místě podlehl. Ještě před osudným střetem stihl poškodit další protijedoucí auto. Podle policejní mluvčí Jany Bartíkové jel cyklista kolem půl jedenácté v noci hazardním způsobem po čtyřproudé silnici ze sídliště Jižní svahy do centra Zlína.

Muž na neosvětleném kole se rozhodl pro svůj sjezd z Jižních svahů použít levý pruh silnice. Po chvíli jízdy narazil do zpětného zrcátka vozu mitsubishi, jehož řidička před střetem zastavila. Po této srážce ale cyklista nadále pokračoval v jízdě. „O pár metrů dál čelně najel do Octavie, kterou řídila devětadvacetiletá žena,“ popsala Bartíková. Řidička už nestihla zastavit.

Ani jedna z řidiček osobních vozů podle policie nebyla pod vlivem alkoholu. „Jestli se před svou fatální jízdou posilnil cyklista, zjistí až pitva. Policisté nehodu zadokumentovali a vyslechli svědky,“ poznamenala policejní mluvčí.

Muž je letos devátou obětí dopravních nehod na Zlínsku, poprvé přitom zemřel cyklista. Loni policisté na Zlínsku vyšetřovali za celý rok pouze pět smrtelných případů na silnicích. V celém Zlínském kraji letos zaznamenali 22 úmrtí při dopravních nehodách, loni jich bylo 49.