Obchvat České Skalice je už po roce zralý na opravu

Česká Skalice (Náchodsko) – Obchvat České Skalice budou silničáři opravovat, ačkoli je v provozu teprve rok. Informoval o tom deník MF Dnes. Na dvou mostcích je špatná izolace, už teď se oběma místy projíždí sníženou rychlostí. Opravu silnice I. třídy, která patří státu, by měla provést na vlastní náklady stavební společnost Eurovia, která obchvat postavila. Během prací se však řidiči budou muset připravit na omezení dopravy.

„Dělaly se tam sondy i vývrty a zjistilo se, že speciální izolace, která tam byla použita, v některých místech nabobtnala a musí dojít k její kompletní výměně. Nyní se dělá nezávislý posudek a srpnu by se mělo začít s opravami,“ řekl Miroslav Gregor z Ředitelství silnic a dálnic. Podle mluvčí stavební firmy Ivety Štočkové zatím není jasné, z jakého důvodu se závada objevila.

V Královéhradeckém kraji jsou problémy také na teprve čtyři roky staré dálnici D11 z Poděbrad do Hradce Králové. Na té se v několika úsecích vlní vozovka, rychlost jízdy je tam proto snížena na 80 kilometrů v hodině. Opravy budou zřejmě znamenat uzavření dálnice v jednom jízdním pásu.