Praha chce mít vnitřní okruh do roku 2018

Praha – Vnitřní silniční okruh v Praze, tzv. Městský okruh, má být dokončen do roku 2018. Informoval o tom deník MF Dnes. Nový termín znamená, že se završení stavby odkládá o tři roky, dosud pražský magistrát hovořil o roku 2015. V příštích letech bude nutné postavit nové silnice ve východní části okruhu od Pelc-Tyrolky k Jižní spojce.

První stavba poslední části Městského okruhu již vzniká, jde o křižovatku na Jižní spojce. Na ni by měla navázat nová silnice k Jarovu, kde se napojí na Spojovací ulici. Rekonstrukcí by měla projít také Povltavská ulice, která je dnes dvoupruhová a bude nutné rozšířit ji. „Počítáme, že by poslední část okruhu, která se nyní projektuje, mohla být hotová nejpozději v roce 2018,“ řekl deníku pražský radní pro dopravu Radovan Šteiner.

V současnosti je Městský okruh hotov mezi Malešicemi a Břevnovem, jeho součástí je Jižní spojka, Barrandovský most, Zlíchovský tunel, tunel Mrázovka a Strahovský tunel. V příštím roce by měl být do provozu uveden navazující tunel Blanka, který povede pod Letnou a Stromovkou až na Pelc-Tyrolku.

Opravami projde také nejstarší část okruhu Jižní spojka. Do příštího roku zanikne tobogán – úzké místo východně od Lanového mostu. Po stávající silnici se bude jezdit pouze jednosměrně, pro druhý směr začala už od loňského podzimu vznikat docela nová přeložka.