Olomoucký žalobce rezignoval, řídil opilý s 1,4 promile

Olomouc - Olomoucký státní zástupce Aleš Zdráhala, který řídil pod vlivem alkoholu, rezignoval k prvnímu září na funkci. Rozhodnutím chce předejít verdiktu interního řízení. Zdráhala pracuje na státním zastupitelství už několik let a má na starosti i prohřešky řidičů. Policejní hlídka mu v červnu při kontrole naměřila v dechu 1,99 promile. Krevní testy prokázaly 1,4 promile. Jízdu pod vlivem takového množství alkoholu zákon klasifikuje jako trestný čin. Informaci přinesl server Novinky.cz.

„Dne 24. června 2010 zastavila policejní hlídka vozidlo Audi A4 na silnici směrem do centra. Devětapadesátiletý řidič jel v místě, kde je povoleno 50 km/h, o patnáct kilometrů za hodinu více,“ uvedla už dříve olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková. Muž nadýchal 1,99 promile, následný odběr krve prokázal 1,4 promile.

Zdráhala působí na zastupitelství už několik let, mimo jiné má na starosti i prohřešky řidičů. Například v roce 2004 byl žalobcem v případu nehody v Samotiškách u Olomouce, při které přišli o život čtyři mladí lidé. V roce 2008 zase podal žalobu na řidiče tramvaje, který přivřel tříletého hocha ve dveřích a pak ho asi sto metrů táhl.