Na Vsetínsku spadlo malé letadlo, pilot se v mlze nezorientoval

Valašská Senice - U Valašské Senice na Vsetínsku spadlo dnes ráno malé letadlo. Podle záchranářů jde o ultralight. Osmapadesátiletý pilot narazil v mlze do stromu. Utrpěl středně těžká zranění a poranění nohy. ČTK to řekli Vít Rušar z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje a Hana Polešáková ze Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. V kraji jde o druhou leteckou havárii v krátkém čase. V neděli 1. srpna pilot větroně musel nouzově přistát na louce u obce Liptál na Vsetínsku. Pilota záchranáři převezli na pozorování do nemocnice.

„Pilot byl odvezen na chirurgii nemocnice ve Valašském Meziříčí,“ doplnila Polešáková. Podle Rušara na místě zasahují profesionální hasiči z Valašských Klobouk a dobrovolní hasiči z Valašské Senice. „Ze Zlína na místo vyjel velící důstojník směny. Pravděpodobně bude povolána letecká inspekce, která bude řešit příčiny neštěstí,“ dodal Rušar.

Mluvčí vsetínské policie Ludmila Brousilová řekla, že pilot z Bohumína se pokoušel přistát. V husté mlze ovšem zavadil o stromy a havaroval. Náraz stroj v hodnotě dva miliony korun značně poškodil. „Na místě je vyšetřovatel a inspektor amatérské asociace pilotů. Zřejmě je vina na straně pilota,“ doplnila Brousilová.