Chlapec vypadl v Paskově za jízdy z řetízkového kolotoče

Paskov - Třináctiletý chlapec vypadl v sobotu odpoledne za jízdy z řetízkového kolotoče v Paskově na Frýdecko-Místecku. Po pádu utrpěl těžká zranění. Případ vyšetřuje frýdecko-místecká policie. Řekl to její mluvčí Ivan Žurovec. Školák na atrakci během poutě v Paskově nasedl kolem 16:30. Už krátce po rozjezdu ale ze sedačky vypadl a z výšky kolem tří metrů dopadl na asfaltovou plochu.

„Zjišťujeme, kdo nehodu zavinil. Zda byl chlapec dostatečně připoutaný. Prověřujeme navíc i technický stav kolotoče. Především to, zda splňoval všechny normy a byl dostatečně kontrolovaný,“ uvedl mluvčí. „Utrpěl otevřené zlomeniny na obou pažích. Zranění lékaři kvalifikovali jako těžká,“ doplnil Žurovec.

Podobná neštěstí nejsou v Česku ojedinělá. Například loni v květnu se dětský řetízkový kolotoč zřítil v Lutíně na Olomoucku. Při neštěstí se zranila dvě šestiletá děvčátka. V září 1997 se smrtelně zranil muž, který spadl z centrifugy na mělnickém vinobraní. Po spuštění kolotoče se na sedačce postavil a odstředivá síla jej odmrštila ven.