U Karlových Varů se převrátil raft, jedna dívka se nejspíš utopila

Karlovy Vary - Raft s pěti lidmi se dnes po jedné hodině převrátil na řece Ohři v Radošově poblíž Karlových Varů. Čtyři lidé se dostali na břeh, 16letou dívku z Chebu záchranáři ještě hledají. Skupinka osob tam sjížděla velmi nebezpečný jez, kde je nyní vinou dešťů více vody.

Zachráněná čtveřice je v pořádku. Policie je vyslechla. Všichni jsou z Chebska ve věku do třiceti let. Kromě jedné ženy byli také všichni opilí, jeden muž měl 1,9 promile. Neměli ani záchranné vesty.

Dva rafty s celkem devíti osobami tam sjížděly velmi nebezpečný jez, kde je nyní vinou dešťů hodně vody a velmi silný proud, navíc je tam zákaz splouvání. První raft se čtyřmi osobami jez projel, druhý se převrhl. U jezu je 2,5metrová hloubka.

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

Hasiči okolí projížděli na člunech s bidly a háky, ale tělo dívky zatím nezahlédli.

Radošovský jez je zhruba 15 kilometrů od Karlových Varů. Podle vodáckého serveru Poohří.cz je velice nebezpečný a má na svědomí několik lidských životů. „Pozor za vyšších stavů. Pod jezem se tvoří dlouhý vývar, ze kterého je velice obtížné uniknout. Nepodceňujte jez ani za nižších stavů vody!“ uvádí server. Všechny půjčovny raftů i lodí také upozorňují vodáky, že radošovský a tuhnický most je velmi nebezpečný.

Podobně podcenili situaci i vodáci na začátku sezóny při splouvání jezu v Lokti na Sokolovsku. Podle statistik policie se letos na řece Ohři utopili už čtyři lidé.

Pátrání na jezu
Zdroj: ČT24
Vydáno pod