Muže, který na Karvinsku znásilnil děti, dopadla policie

Orlová - Policie po sedmi měsících pátrání dopadla a obvinila dvaatřicetiletého muže, který údajně v Orlové na Karvinsku letos v lednu znásilnil dvě děti školního věku. Ohrožoval je loveckým nožem a měl je donutit k orálnímu sexu. Muž skončil ve vazbě. Ve vězení by mohl v případě odsouzení strávit až 12 let.

Muž na chlapce a dívku zaútočil letos 8. ledna na odlehlém místě v Orlové. Co přesně se na místě stalo, policie s ohledem na věk dětí, kterým v době napadení ještě nebylo deset let, nechce komentovat. „Muž pod pohrůžkou použití nože děti donutil k různým sexuálním praktikám. Není vhodné blíže specifikovat způsob napadení. Lze uvést, že se nejednalo o klasickou soulož, ale o jiný pohlavní styk provedený způsobem srovnatelným se souloží,“ vysvětlila mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Telefonát policejní mluvčí (zdroj: ČT24)

O zločinu se policisté dozvěděli ve stejný den od rodičů jednoho z dětí. Kriminalisté postupně analyzovali jednu informaci za druhou. Prověřili alibi desítek mužů z okolí či chovanců výchovných ústavů. Celkem prověřili stovky osob. Postupně v síti uvízl dvaatřicetiletý muž, kterého nakonec i obvinili.  „Obviněný se pohyboval na Ostravsku a Karvinsku. V minulosti byl již za trestnou činnost násilného a mravnostního charakteru vyšetřován a odsouzen,“ řekla mluvčí s tím, že policisté provedli domovní prohlídku v místě, kde se v současné době zdržoval. „Zajistili různé věci, které byly zaslány pracovníkům odboru kriminalistické techniky a expertiz krajského ředitelství k provedení analýz,“ dodala.

Vydáno pod