Vlaky jezdí přes Roztoky u Prahy opět podle jízdního řádu

Roztoky u Prahy - Vlaky na trati Praha - Kralupy nad Vltavou jezdí ode dneška opět podle pravidelného jízdního řádu. Pracovníci Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) tam zprovoznili zabezpečovací zařízení na nádraží v Roztokách u Prahy. Porucha od 29. července komplikovala provoz na frekventované trati do Ústí nad Labem, informovali o tom mluvčí SŽDC a Českých drah. Spoje kvůli poruše nabíraly až hodinová zpoždění.

Mezi Prahou a Kralupy tak opět jezdí osobní vlaky, které během poruchy nahradily vlaky dálkové dopravy. Ty zastavovaly ve všech stanicích a zastávkách mezi Kralupy a Prahou, čímž vznikala zpoždění. Soupravy také úsekem bez funkčního zabezpečení projížděly 40kilometrovou rychlostí, u nefunkčních přejezdů musely zpomalit na 10 kilometrů za hodinu.

Na konci července tam došlo k požáru skříně napájecích systémů, který zároveň poškodil staniční zabezpečovací zařízení. Nefungovaly tam vlakové semafory a na všech návěstích svítilo červené světlo, vlaky tak jezdily na písemný rozkaz.