Řidiči v Praze si oddechnou, končí oprava Kbelské

Praha - Řidiči mohou ode dneška opět plynuleji projíždět úsekem pražského okruhu mezi ulicemi Nad Klíčovem - Kolbenova. Zrekonstruovaná část této frekventované komunikace se otevřela dnes ve dvě hodiny odpoledne. V místě se v uplynulých dnech tvořily kolony především od příjezdu z dálnice D8.

TSK Praha k opravě Kbelské ulice, kterou hojně užívají řidiči kamionů při cestě přes hlavní město, přistoupila kvůli havarijnímu stavu na řadě míst, kde se objevily vyjeté koleje, výtluky ve vozovce či propadlé kanály. „Stav Kbelské v tomto úseku již ohrožoval bezpečnost silničního provozu. Opravu, která již byla nevyhnutelná, jsme záměrně naplánovali na prázdniny, kdy intenzita provozu v metropoli klesá o zhruba deset procent,“ poznamenal mluvčí TSK Tomáš Mrázek.

Rekonstrukce byla rozdělena do dvou etap. První začala v sobotu 17. července a trvala do konce měsíce. Druhá končí nyní. V průběhu opravy byl směr na Prahu 10 veden v jednom jízdním pruhu. Naopak směr z centra byl průjezdný ve dvou pruzích.

TSK nyní kvůli špatnému stavu povrchu vozovky, po které denně projedou desítky tisíc nákladních a osobních automobilů, přistoupila rovněž k opravě Jižní a Štěrboholské spojky. Od 2. do 20. srpna tam dělníci opravují úsek Nedokončená - Národních hrdinů. Kvůli opravě jsou zúženy jízdní pruhy. Od začátku srpna začala také rekonstrukce Jižní spojky v úseku Průmyslová - Rabakovská. Doprava ve směru na Barrandovský most je vedena také jedním jízdním pruhem v protisměrném pásu.

Silničáři odstraňovali v Kbelské ulici v Praze dopravní značení. Řidiči tak mohou opět plynuleji projíždět opraveným úsekem pražského okruhu mezi ulicemi Nad Klíčovem - Kolbenova, kde se v uplynulých dnech tvořily kolony především od příjezdu z dálnice D8.
Zdroj: René Volfík/ČTK