U Litomyšle nepřežil řidič srážku dvou kamionů

Litomyšl (Svitavsko) - Křižovatku Gajer u Litomyšle na Svitavsku dnes ráno zablokovala tragická nehoda dvou kamionů, při které zemřel dvaačtyřicetiletý řidič. Odbočoval od čerpací stanice a střetl se s jiným nákladním vozem. Hlavní tah I/35 na Moravskou Třebovou byl kvůli nehodě téměř celý den uzavřen. Přesnou příčinu srážky dvou kamionů ještě policisté neznají.

Nehoda se stala ráno před půl šestou. Podle výpovědi lehce zraněného řidiče do něho z boku ve vysoké rychlosti narazil jiný kamion, který vezl pletivo a jel po hlavní silnici směrem od Svitav. Kabina jednoho nákladního vozu byla zcela zničená a řidič na místě zemřel. Druhý kamion má poškozený návěs a řidič utrpěl šok a skončil s poraněnou nohou. Škodu policisté odhadli na jeden milion korun.

„V současné době se k příčinám dopravní nehody nemůžeme vyjádřit. Očekáváme, že na místo přijede znalec z oboru dopravy a ten samozřejmě dalším šetřením potom určí příčiny dopravní nehody,“ uvedla svitavská policejní mluvčí Anna Štegnerová.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Policisté úsek mezi Moravskou Třebovou a Litomyšlí téměř na celý den uzavřeli a odkláněli dopravu na objízdné trasy. Na místě vyprošťovali vozidla hasiči.

Křižovatku Gajer u Litomyšle na Svitavsku zablokovala 17. srpna tragická nehoda dvou kamionů, při které zemřel jeden řidič.
Zdroj: HZS Pardubického kraje/www.hzspa.cz