Cyklista nepřežil střet s autem

Vsetín - Dvaatřicetiletý cyklista nepřežil v noci na dnešek ve Vsetíně střet s osobním vozem. Muži, který projížděl světelnou křižovatkou, nedala přednost řidička Škody Felicia přijíždějící z ulice Generála Klapálka. Cyklista na místě utrpěl těžká poranění hlavy, kterým podlehl, informovala o tom vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková.

„Dechová zkouška u řidičky byla negativní. U cyklisty bude provedena pitva. Na místo vyjela policejní psycholožka, která byla v těžké situaci nápomocná řidičce felicie a příbuzným zemřelého,“ uvedla. Policie nehodu nadále vyšetřuje. Podle policie v době střetu projíždělo křižovatkou ještě další osobní vozidlo.

„Jeho osádku neznáme a svědectví těchto cestujících by nám mohlo pomoci při objasnění této vážné kolize. Žádáme proto řidiče vozu, případně další svědky, aby se přihlásili na linku 158 nebo na skupinu dopravních nehod ve Vsetíně,“ dodala policejní mluvčí.

Cyklista je v tomto roce čtvrtou obětí dopravních nehod na Vsetínsku, loni jich za celý rok bylo 13. V celém Zlínském kraji policisté letos zaznamenali 23 úmrtí při dopravních nehodách.