Rychlovlak ICE havaroval, na koleje spadl popelářský vůz

Mannheim – Německý rychlovlak ICE na mezistátní lince z Frankfurtu nad Mohanem a Paříží se srazil s popelářským autem. Nehoda se nestala na vysokorychlostní trati, nýbrž na běžné dráze mezi Mannheimem a pohraničním městem Saarbrücken, která je plná oblouků. Přesto při nárazu do automobilu, který se na koleje sesunul ze sousední silnice, utrpělo zranění patnáct lidí včetně řidiče auta, který byl zraněn vážně. Ve vlaku bylo asi 300 cestujících.

Dvousystémová jednotka ICE narazila do popelářského vozu zhruba devadesátikilometrovou rychlostí, když strojvedoucí před nehodou ještě stihl použít rychlobrzdu. Podle prvních informací z vyšetřování nehody automobil na svoz odpadu sklouzl přímo ke kolejím na úzké cestě u obce Lambrecht, když se jeho pětatřicetiletý řidič chtěl vyhnout protijedoucímu vozidlu. Když zjistil, že spadl pod přijíždějící ICE, pokusil se ze svého auta uniknout, přitom ale utrpěl vážné zranění. Vlak při nehodě vykolejil, čelo vlaku je vážně poškozeno.

Kvůli nehodě uzavřely Německé dráhy trať mezi Mannheimem a Saarbrückenem. Mezistátní spoje, které po ní jezdí do Paříže, pojedou odklonem přes Štrasburk. Výluka zřejmě potrvá celý den.