Útočník z pražského metra se sám přihlásil na policii

Praha – Jednadvacetiletý útočník, který v neděli ve stanici metra Ládví napadl mladíka, se sám přihlásil na policii a k incidentu se přiznal. Mladému muži způsobil zranění v obličeji a pohmožděniny na těle. Policie už útočníka vyslechla, případ si teď převezmou kriminalisté a další vyšetřování bude probíhat na svobodě. Muži hrozí za výtržnictví až dva roky vězení.

Policejní mluvčí Jana Rösslerová uvedla, že muž se přišel na policii přiznat poté, co viděl, že o případu informují média a že kriminalisté po něm pátrají. Ve čtvrtek kolem 23:00 se dostavil na jedno z místních oddělení policie v Praze 8.

Důvody napadení jsou zatím neznámé. Mladík čekal v metru se svou přítelkyní. Útočníka neznal a nedošlo mezi nimi ani ke slovnímu napadení. Podle policejní mluvčí Ivany Ježkové se měl pachatel chvíli před tím poprat v nedalekém baru: „Potkal prvního člověka, který se mu zdál nějakým způsobem napadnutelný, a prostě přenesl tu svoji agresi přímo na něho.“

K fyzickým útokům v metru došlo jen za poslední tři měsíce třikrát. Mezi nejtragičtější patří případ z roku 1993, kdy ve stanici metra Dejvická příznivec hnutí skinhead smrtelně zranil Filipa Venclíka, který se zastal napadeného mladíka. Útočník dostal devět let. V srpnu 2002 zase stavební dělník z Ruska ve stanici Muzeum zabil nožem 39letého policistu a dalšího muže vážně zranil. Ve vazební věznici se oběsil.

Případy napadení v pražském metru
Zdroj: ČT24
Vydáno pod