V noci se na železnici zranili dva lidé, tři přibyli ráno

Hradec Králové/Vizovice – Při nehodách na železnici se od pátečního večera zranilo už pět lidí. Ani v jednom případě ale nešlo o cestující ve vlaku nebo železničáře. V noci utrpěli zranění dva lidé, kteří šli po kolejích a nestihli uniknout před přijíždějícími vlaky. Další tři lidé se zranili ráno, když auto, jímž cestovali, vjelo pod vlak na přejezdu u Hradce Králové, informoval Jan Kučera z Drážní inspekce.

První nehoda se stala v Chomutově několik minut před půlnocí. Pětadvacetiletá žena šla po trati, kde ji srazil nákladní vlak. Provoz na dráze byl potom dvě hodiny přerušen, zraněnou ženu zatím zdravotníci odvezli s vážným zraněním do nemocnice.

Před druhou hodinou v noci se podobná situace zopakovala ve Vizovicích na Zlínsku. Silně opilý dvaadvacetiletý mladík se posadil na koleje a nevyrušilo ho ani houkání přijíždějícího vlaku. Podle policejní mluvčí Jany Bartíkové je možné, že vlak neslyšel pro silnou hudbu z vizovického Trnkobraní, jehož návštěvníkem mladík byl. Při střetu s vlakem utrpěl mladý muž zranění, zdravotníci ho přepravili do zlínské nemocnice.

Ranní střet na přejezdu se stal mezi královéhradeckým hlavním nádražím a stanicí Předměřice nad Labem. Řidič zřejmě ignoroval výstražná světla a vjel pod spěšný vlak, který mířil z Hradce Králové do Trutnova. Ze tří osob, které v autě cestovaly, utrpěla jedna těžké a dvě lehčí poranění. Na jednokolejné trati byl po nehodě přerušen provoz déle než čtyři hodiny, obnoven byl před polednem.