Dva útoky v Praze: pobodaná dívka a postřelený rybář

Praha - Policie dnes v Praze 5 zadržela osmnáctiletého mladíka, který je podezřelý z napadení mladé dívky v pražských Stodůlkách. Dvacetiletou ženu dnes lidé našli v jednom z pater domu v Nušlově ulici, měla v krku zabodnutý nůž. Po útočníkovi pátralo několik policejních hlídek včetně psovoda se služebním psem.

Vzhledem k tomu, že žena měla nůž zabodnutý v krku, nebude delší dobu mluvit, proto od ní bude obtížné získat svědectví. Hned na místě ji ošetřili záchranáři, kteří ji pak odvezli do motolské nemocnice, kde byla ihned operována. Nyní je mimo nebezpečí ohrožení života. Informovala o tom mluvčí nemocnice Eva Jurinová. „Kriminalisté zatím případ vyšetřují jako podezření z trestného činu těžkého ublížení na zdraví,“ uvedla Zoulová.

Střelec zasáhl člun a nohu rybáře

V Praze-Sedlci dnes také neznámý střelec zranil muže, který plul po Vltavě na člunu. Muž má postřelenou nohu a je v nemocnici, po útočníkovi pátrá kriminální policie, informuje Zoulová.

Podle mluvčí se dvojice rybářů cizí státní příslušnosti kolem poledne vydala rybařit z Roztok do Prahy v nafukovacím člunu. Když byli v úrovni základní školy v Sedlci, ozval se směrem od břehu z Prahy 8 výstřel. Neznámý střelec zasáhl nafukovací člun, kanystr a nohu 34letého rybáře.