Hromadná nehoda blokovala tah na Luhačovice, zranila se řidička

Horní Lhota (Zlínsko) - Hasiči dnes ráno zasahovali před sedmou hodinou u hromadné dopravní nehody u obce Horní Lhota na Zlínsku. Na silnici mezi obcí Horní Lhota a Zádveřice–Raková se srazila čtyři osobní auta, informoval o tom na webových stránkách mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Nehodu na místě šetřila také policie.

„V důsledku provozu a přibrzdění došlo k řetězové srážce čtyř osobních aut. Dopravní nehoda zablokovala důležitou spojnici z Luhačovic a provoz byl výrazně omezen. Při nehodě se zranila jedna z řidiček, která zůstala sedět v autě,“ uvedl Mitáček.

Hasiči přijeli ze záchranářů na místo jako první a okamžitě se zajímali o zraněnou ženu, které poskytli první předlékařskou pomoc, doplnil Mitáček. Po dojezdu zdravotníků byla žena z auta vytažena pod dohledem lékaře. Se zraněním byla jedenačtyřicetiletá pacientka odvezena do nemocnice.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbenty. Pomáhali také s řízením dopravy, která byla svedena do jedné poloviny vozovky.