Soud muži potvrdil čtrnáctiletý trest za upálení manželky

Praha - Za loňské upálení manželky, matky dvou malých dětí, půjde Martin Vondrák na 14 let do vězení. Pražský vrchní soud dnes zamítl jeho odvolání, a potvrdil tak dubnový verdikt středočeského krajského soudu. Manželé měli v době vraždy před rozvodem, hádali se o majetek i o výchovu potomků. Muž ženu podle pravomocného rozsudku polil benzinem a zapálil v novostavbě jejich rodinného domku.

Tragická událost se stala loni v srpnu v Mnichovicích na Benešovsku. Muž ženu upálil v technické místnosti jejich rozestavěného dřevěného domu. Obžaloba ho původně vinila z vraždy obzvlášť trýznivým způsobem. Podle znalců, kteří vypovídali u prvoinstančního soudu, však žena byla v době svého upálení pravděpodobně už v bezvědomí.

Muž se k činu nepřiznal, prý by matku svých dětí nikdy nezabil. Tvrdil, že se s manželkou sešel v den její smrti v blízkosti domku. Chvíli poté, co se rozloučili, údajně uviděl auto, které přijíždělo k domku. Vydal se za ním a zjistil, že uvnitř domu hoří. Myslel si prý, že objekt zapálila manželka, aby se mu pomstila, zpanikařil a utekl. Předseda odvolacího senátu Martin Zelenka dnes tuto obhajobu označil za absurdní a nelogickou.

Vydáno pod