Metro pojede přes Florenc pomaleji

Praha - Pražské metro mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská pojede na trase C pomaleji. Od 6. září do 30. listopadu bude ve stanici Florenc probíhat výměna dřevěných pražců za betonové. Vlaky tak mohou nabírat zpoždění, informovala o tom tisková mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP) Ilona Vysoudilová. Další výměny pražců letos dopravní podnik ještě plánuje mezi stanicemi Malostranská, Staroměstská a Můstek. Od konce srpna bude pro cestující uzavřen na Hájích výstup z metra k multikinu Galaxie.

Kvůli bezpečnosti pojedou vlaky na opravovaném úseku pouze 40kilometrovou rychlostí. „V tomto úseku bude docházet k prodlužování jízdních dob vlaků a zejména v období dopravní špičky bude vliv těchto prací patrný i v dalších úsecích,“ poznamenala Vysoudilová.

Mluvčí zároveň oznámila, že od konce srpna až do dubna bude uzavřen výstup z metra Háje ve směru k multikinu Galaxie. Dopravní podnik ve stanici zahájí výstavbu výtahu, který spojí nástupiště s východním vestibulem. Současně DPP plánuje vyměnit pohyblivé schody. Cestující budou moci i nadále využívat vestibul metra ve směru k autobusovému obratišti. Tímto výstupem se také dostanou k autobusovým zastávkám v Klatovské ulici.