V domě na Bruntálsku explodoval plyn, jeden muž se zranil

Rýmařov - V rodinném domě v Rýmařově na Bruntálsku dopoledne explodoval plyn. Výbuch zranil 54letého muže a pravděpodobně narušil i statiku objektu. Proč k výbuchu došlo, zatím není jasné. V domě ale byly propanbutanové láhve. Škoda zatím vyčíslena není.

Výbuch plynu domem v Jesenické ulici otřásl krátce po deváté ráno. „Muž, který v domku bydlel, si zapálil cigaretu. Zatím není jasná příčina exploze. Víme, že v domě byly propanbutanové láhve,“ uvedla bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková. Střepy z oken dolétly do vzdálenosti třiceti metrů.

Muž utrpěl popáleniny 1. a 2. stupně na třiceti procentech těla, se kterými byl letecky přepraven do ostravské fakultní nemocnice. Na místě policisté zajistili okolí výbuchu a přivolaný technik zajistil stopy. „Bruntálští kriminalisté vyšetřují okolnosti a příčiny výbuchu. Podle prvotních informací je statika domu narušena,“ řekla Tušková.

Telefonát Veroniky Glötzerové (zdroj: ČT24)

Propan butan vybuchl také v Úvalnu

Škodu okolo 2,5 milionu korun způsobil dnes ráno požár prodejny potravin v Úvalnu na Bruntálsku. Hasiči museli zcela rozebrat střechu budovy. Během zásahu v obchodě explodovala propanbutanová láhev. Výbuch nikoho nezranil. Příčinu požáru hasiči ještě neznají.