Změny v jízdních řádech plzeňské MHD způsobily chaos

Plzeň - Velké změny v plzeňské městské hromadné dopravě provází zmatky. Od soboty se totiž změnily všechny jízdní řády a trasy některých linek. Část cestujících je z toho zaskočena, protože ne všichni se o změnách z médií dozvěděli. Na mnohých zastávkách navíc jsou jen staré jízdní řády, které jsou nyní úplně k ničemu. Největší problémy by měly navíc přijít 1. září, kdy půjdou děti poprvé do školy.

V zákaznickém centru dopravních podniků není od soboty k hnutí. Lidé si jednak zařizují předplatné a zároveň se ptají na změny, které se dotkly naprosto všech spojů. „Většina lidí chce nový jízdní řád,“ potvrzuje zaměstnankyně Dopravních podniků města Plzně Radka Voglová.

Ne všem se ale změny v hromadné dopravě zamlouvají: „Ráno jsem čekala dvacet minut na autobus. Na Doubravku ubyl jeden spoj, není to k ničemu lepšímu,“ hněvá se jedna z cestujících.

Reportáž Karla Vovesného (zdroj: ČT24)

Cestující strhávají jízdní řády ze zastávek

„Největším problémem jsou ti z našich cestujících, kteří nám strhávají označení a jízdní řády,“ vysvětluje generální ředitel Dopravních podniků města Plzně Michal Kraus. Podle lidí dopravní podnik podcenil jednu zásadní věc - ne na všech zastávkách totiž visí nové jízdní řády. Ty staré jsou cestujícím k ničemu.

Dopravní podnik v Plzni denně přepraví 300 000 lidí a nový systém chce po nějakém čase vyhodnotit, případně ještě poupravit. Největší problémy se očekávají 1. září, kdy půjdou děti do školy.