Září má být podle meteorologů oblačné a spíše studené

Praha – Český hydrometeorologický ústav vydal dlouhodobou předpověď na příštích třicet dní, podle které bude září oblačné a většinou spíše studené. Na babí léto se tak zřejmě těšit nemůžeme. Nejtepleji má být příští týden, kdy by se rtuť teploměru mohla vyšplhat až na 24 stupňů Celsia. Celkově ale bude září teplotně podprůměrné a srážkově průměrné.

Prvních deset dnů v září má být převážně oblačno, místy přeháňky. Kolem pátého a šestého září by se ale mohlo vyjasnit až na polojasno. Ráno se mohou ojediněle vyskytnout mlhy. Nejvyšší denní teploty budou nejprve mezi 15 až 19, v dalších dnech od 19 do 24 stupňů Celsia. 

Druhá zářijová dekáda přinese podle předpovědi oblačnou až polojasnou oblohu místy s deštěm nebo přeháňkami. Později má být většinou polojasno. Stejně jako po celý měsíc se v těchto dnech lidé budou moct setkat ráno s mlhou. Denní teploty se budou pohybovat mezi 17 až 23 stupni Celsia, noční teploty opět mezi 11 a pěti stupni.   

V poslední třetině měsíce nás čeká velká oblačnost, místy déšť nebo přeháňky. Polojasná obloha se objeví jen občas. Noční teploty budou ke konci září padat, takže krátce před nástupem října se dá počítat i s pouhými dvěma stupni nad nulou. V prvních kalendářních dnech podzimu klesnou i teploty přes den, ty nejnižší předpovídají meteorologové kolem 17 stupňů. Začátkem třetí dekády to ale bude ještě 16 až 22 stupňů.