Chomutov si připomněl druhé výročí zavraždění policisty Jedličky

Chomutov - Přesně před dvěma roky zemřel v centru Chomutova policista Roman Jedlička, zastřelil ho recidivista Roman Postl. Tehdy po něm zůstala těhotná přítelkyně. Dnes si s jeho kamarády a kolegy připomněla výročí tragédie i jeho dcera Natálka. Ta zná svého tatínka pouze z fotek a vyprávění. Narodila se několik týdnů potom, co zemřel. „Tomu člověk neuteče, naučí se s tím žít nebo bojovat s tím trochu jinak. Natálka bojuje za mě,“ popisuje partnerka zastřeleného policisty Alena Prokešová.

Ani ne dvouletá holčička je to jediné, co rodině po osmadvacetiletém policistovi zůstalo. „Je to celý Romča, spousta lidí říká, že snad ani není moje, ale já si tím můžu být jistá. Celý Romeček to je,“ dodává maminka holčičky.

Postřelený Roman Jedlička byl přivezen do nemocnice ve velmi vážném stavu a svým zraněním podlehl bezprostředně po převozu. Byl poslední obětí vraha Romana Postla. Ten zavraždil během osmačtyřiceti hodin čtyři lidi.

Reportáž Terezy Baldové (zdroj: ČT24)

Podnikateli z Teplicka se stalo osudným, že mu chtěl pomoct, když předstíral poruchu vozu. Den nato zabil čerpadláře v Ústí nad Labem, v Chomutově pak vietnamského mladíka v herně a nakonec právě zasahujícího policistu. Za vraždu byl přitom odsouzen na 13 let už v roce 1998, před pěti měsíci byl za dobré chování předčasně propuštěn.

Postl se trestu nedočkal, po pěti dnech zemřel na následky střelného zranění, které utrpěl při honičce s policisty. Trestu neunikl Postlův komplic David Černý. Ústecký krajský soud ho za spoluúčast na vraždách poslal v květnu na 19 let do vězení.