Neděle na ČT2: Večer na téma… Voda, která bolí

Praha – Nedělní večer na ČT2 bude takovým ohlédnutím za vodním živlem, který nás sužuje posledních deset let skoro každý rok. Povodeň si vezme nejen majetek, ale i kus duše - roky 1997, 2002, 2007, 2010 se zapsaly do našich povědomí především jako mimořádně mokré, majetek beroucí a někdy i smrtelné. Povodně se pomalu stávají něčím - s nadsázkou řečeno - normálním, něčím, co patří k životu.

Stovky minut zpravodajských záběrů ze zaplavených oblastí, kdy lidé prožívají vodní pohromu a uklízejí po tomto nevyzpytatelném živlu, však ohromují pořád. Stejně jako je ohromující síla a životní energie leckterých, kteří povodně zažili více než jednou. Podle některých se „dá naučit s povodněmi žít, jen zvyknout si na ně nejde“, jiné dokáže vytopený sklep už jen rozesmát, pro další to znamená ztrátu všeho, co v životě měli. Osudy, příběhy, emoce… To vše ve vyprávění několika lidí, kterých se povodně týkají, přinášejí dokumenty vycházející ze záběrů kamer České televize. ČT2 - neděle 5. září od 20:00.

Další pořady z tematického vysílání na téma Voda, která bolí

Voda, která bolí

Apokalypsa - tragický obraz bleskových srpnových povodní v severních Čechách.

Zapomenutí - Větrušice, Metly, Bratkovice, Stará Hlína, Tuháň, Protivín, Bavorov, Předmíř - obce, které v roce 2002 původně ani nebyly v seznamu zaplavených, přesto i tam lidé přišli o všechno.

Vyjdi z korábu - První Vánoce po tragickém létě