Lidovce Kasala v boji o Senát podporují Věci veřejné

Jihlava - Věci veřejné, které nemají pro senátní volby ve volebním obvodu číslo 52 na Vysočině vlastního kandidáta, podporují bývalého místopředsedu sněmovny a předsedu lidovců Jana Kasala. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes (MfD). Kasal se bude snažit získat křeslo, které lidovci ztratili odchodem Václava Jehličky do TOP 09.

„Mezi zástupci KDU-ČSL a Věcí veřejných probíhala jednání o možné podpoře jeho kandidatury. Věci veřejné se poté rozhodly kandidaturu Jana Kasala podpořit,“ potvrdila Jana Maršálková z tiskového oddělení Věcí veřejných.

Kasal kandiduje na Vysočině do senátu s heslem Váš senátor pro věci veřejné. Na své volební inzeráty dokonce umístil zaškrtnutý čtvereček, znak vládních Věcí veřejných. Kasal byl 20 let lidoveckým poslancem a jednou z nejznámějších tváří strany, uvádí list.

O křeslo senátora v obvodu 52 usilují například bývalý primátor Jihlavy za ODS Vratislav Výborný, který ale kandiduje za ČSSD, bývalý hejtman Miloš Vystrčil (ODS) či exministr školství Eduard Zeman (Strana práv občanů - zemanovci). Senátorem v tomto obvodě je zatím Václav Jehlička, dříve člen KDU-ČSL, nyní TOP 09.