Řidič autobusu dostal za tragickou havárii na Slovensku 4,5 roku

Praha - Řidič dálkového autobusu společnosti Student Agency Martin Troják, který v říjnu 2008 havaroval na Slovensku, stráví podle dnešního rozhodnutí Okresního soudu Praha-východ čtyři a půl roku ve vězení. Současně nesmí sedm let řídit motorová vozidla. Při nehodě zemřeli čtyři cestující. Verdikt soudu zatím není pravomocný. Státní zástupce i obžalovaný si ponechali lhůtu na případné odvolání.

Trestní stíhání bývalého řidiče bylo původně vedeno na Slovensku, kde byla zároveň podána obžaloba. Po dohodě českého a slovenského ministerstva spravedlnosti se případem zabýval Okresní soud Praha-východ.

Slovenští policisté podle soudce Roberta Pacovského vyslechli několik desítek osob a nebylo nutné je dnes k soudu předvolávat. „Při dnešním hlavním líčení byl vyslechnut pouze obžalovaný. Protokoly z výslechů zhruba čtyřiceti osob se pouze četly, jelikož s tím všechny strany souhlasily,“ vysvětlil.

Jedna z nejtragičtějších havárií autobusu v novodobých dějinách Slovenska se stala v říjnu 2008 na pravidelné lince mezi Bardejovem a Prahou u obce Kostolná v západoslovenském okrese Trenčín. Autobus tehdy sjel ze silnice a převrátil se na bok. Nehoda si kromě čtyř obětí na životech vyžádala i přibližně dvě desítky zraněných. Šoférovi tehdy bylo 25 let.

Čtyři lidé zahynuli a dalších nejméně 20 bylo zraněno při dnešní havárii autobusu české dopravní společnosti Student Agency u slovenské obce Kostolná v okrese Trenčín.
Zdroj: ČTK
Vydáno pod