Řekněte to! politikům přes YouTube videokanál ČT24

Praha – Diváci České televize budou mít před podzimními komunálními a senátními volbami jedinečnou možnost podělit se o své starosti. Dnes večer totiž startuje nový projekt ČT24 a Nových médií Řekněte to!, díky kterému mohou lidé přes videokanál politikům do předvolebního studia říci, co si myslí. Jejich názory také zazní v dalším seriálu speciálních Otázek Václava Moravce. Tým Otázek začne Českem putovat už v úterý.

Každý může nahlas říci, jak je spokojený s životem ve svém bydlišti, ale i co místní politici nezvládli nebo jakou má zkušenost s radnicí nebo magistrátem. „Chtěli bychom vtáhnout do hry všechny ostatní lidi z celé České republiky, aby i oni měli příležitost dát najevo, co je trápí v jejich vesnici nebo městě,“ vysvětluje smysl projektu zástupkyně šéfredaktora pro nová média a speciální projekty Pavlína Kvapilová.

Adresa pro nahrávání svých dotazů a vzkazů:

www.youtube.com/otazkyvaclavamoravce

Nahráním na videokanál však cesta vzkazů nekončí. „Zajímavá videa dáme našim redaktorům a ti se rozjedou do konkrétních obcí a natočí reportáž o životě v té které obci na základě diváckého příběhu,“ vysvětluje princip Václav Moravec. Divácký příběh pak Moravec zkonfrontuje s hosty svých speciálů. ČT24 využila poprvé kanál YouTube před květnovými parlamentními volbami – a osvědčil se. „Tehdy o něj byl zájem, stovka diváků posílala své videa a dotazy politikům. Počítáme, že podobný zájem by mohl být i před těmito komunálními volbami,“ věří Moravec.

Projekt Řekněte to! Je součástí celé filozofie ČT24, která se tak snaží se co nejvíce otevřít divákům. Předvolební speciály startují v úterý 14. září na ČT24 od 21 hodin. Štáb Václava Moravce začíná na Přerovsku, z Tučína a Pavlovic se pak přesune o do Ostravy, Brna a nakonec do Prahy. Z metropole se bude vysílat dvakrát, poslední díl bude o smyslu voleb, a to už bez politiků, jen s analytiky.