Den PID předznamená i konec žižkovského nádraží

Praha – Součástí týdne mobility je i Den Pražské integrované dopravy. Cestující, kteří využívají služeb integrovaného systému v hlavním městě a jeho okolí, se mohou svézt po několika zajímavých trasách, organizace ROPID také připravila výstavy a druhý ročník soutěže pro dopravní nadšence o největšího „šotouše“ PID.

Jedním z největších lákadel Dne PID budou jízdy motorové soupravy na žižkovské nákladní nádraží. Jeho osud je už zpečetěn, místo kolejí mají v areálu vzniknout byty, zatím je ale stále možné prohlédnout si dosluhující stanici. Motorák Klubu železničních cestovatelů pojede na Žižkov z Masarykova nádraží v 10:30, 12:30, 14:30 a 16:30.

Na Masarykově nádraží bude současně připravena expozice o Pražské integrované dopravě a od 15:30 proběhne soutěž o největšího „šotouše“ – zarputilého přiznivce hromadné dopravy.

Představena bude také trasa plánované expresní autobusové linky, která bude jezdit po Jižní spojce z Jižního Města na Smíchovské nádraží. Autobusy budou jezdit v půlhodinových intervalech od 14 do 19 hodin.

Vydáno pod