Na Rakovnicku vyhořela sušárna chmele, škoda 50 milionů

Mšec - Ve Mšeci na Rakovnicku dnes v noci hořela pětipodlažní sušárna chmele. Požár způsobil škody za 50 milionů korun. Podle mluvčí středočeských hasičů Lenky Kostkové bojovali hasiči s ohněm šest hodin. „V přízemí objektu byl uskladněn chmel v žocích,“ řekla Kostková, podle níž chmelařům shořela velká část letošní úrody. Budovu teď prozkoumá statik. Proč začalo hořet, se zatím jenom spekuluje. Jednou z variant je závada na technologii, hasiči ale zatím nevyloučili ani nedbalost.

Podle brigádníků, kteří se v areálu firmy při požáru nacházeli, oheň vypukl v horních patrech patnáctimetrové budovy a rychle se rozšířil směrem dolů. Celý objekt byl v plamenech během krátké chvíle, tvrdí brigádníci. Mluvčí hasičů potvrdila, že v době příjezdu jednotek už byl požár v plném rozsahu. „Hořely dvě budovy vysoké 15 a 20 metrů,“ řekla Kostková. Celková rozloha objektu zasaženého požárem je podle mluvčí asi 450 metrů čtverečních.

Hasiči s ohněm bojovali šest hodin. Požár vypukl v úterý ve 21:15, hasiči ho zlikvidovali kolem 02:00. Ohnisko pak podle mluvčí kontrolovali až do dnešních ranních hodin. Práci jim komplikovala konstrukce budovy, která hrozila zřícením, a taky všudypřítomný prach.

Reportáž Ivany Šmelové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod