V pražských Strašnicích ubodal muž svou manželku

Praha - 38letý muž dnes ráno ubodal v pražských Strašnicích svou o dva roky starší manželku. Žena utrpěla mnohačetná bodná poranění trupu, kterým na místě podlehla. Podezřelého zadrželi svědci, kteří ho předali policii. Policisté muže z místa činu převezli do cely. Kvůli jeho psychickému stavu ho ale zatím nevyslechli ani neobvinili, ale odvezli do psychiatrické léčebny. Motiv činu zatím není jasný. Stejně jako to, zda pár v ulici bydlel. Žena měla trvalý pobyt hlášený na Praze-západ, muž v okrese Mělník.

Tragédie se odehrála v ulici Na Vinici ve Strašnicích v Praze 10 kolem šesté ráno na chodníku před vjezdem do garáží bytového komplexu. Muž vytáhl nůž a začal ženu bodat. Její křik zalarmoval obyvatele okolních domů. Ti zavolali policii a ještě před jejím příjezdem muže zadrželi. Z místa činu se snažil utéct. Ženě už ale pomoci nemohli.

S tím, že by se kolemjdoucí postavil pachateli do cesty, se policie příliš často nesetká. Muž, který pachatele zadržel, je podle kriminalistů velmi odvážný, ale také riskoval. „Pachatel při útěku z místa činu naštěstí u sebe žádnou zbraň neměl, vražedný nůž ponechal vedle těla své manželky, proto zasahující občan naštěstí nebyl ohrožen na životě,“ řekla ČT mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Reportáž Pavly Sedliské (zdroj: ČT24)