V Sokolově bude nový dopravní terminál až v dubnu

Sokolov - V Sokolově se nového dopravního terminálu dočkají až příští rok. Původní záměr počítal s ukončením stavby do konce letošního roku, kvůli úpravám projektu skončí až v dubnu příštího roku. Namísto plánované nové odbavovací budovy kraj ve spolupráci s městem Sokolov využije část budovy vlakového nádraží, informoval o tom náměstek hejtmana Karlovarského kraje Petr Navrátil. Dopravní terminál v Sokolově zahrnuje zejména úpravy veškerých komunikací v okolí vlakového nádraží.

Na místě bývalých nádražních skladů, které byly srovnány se zemí, vznikne nové autobusové nádraží se 14 zastávkami s moderním informačním systémem, vedle vlakového nádraží pak parkoviště pro asi 90 osobních vozidel. Součástí jsou i úpravy komunikací včetně výsadby zeleně.

„Předpokládáme, že úpravy komunikací skončí ještě v letošním roce. Musí se ale ještě doprojektovat úprava budovy nádraží, což celkové dokončení stavby prodlouží,“ doplnil Navrátil.

Starosta Sokolova Karel Jakobec věří, že se alespoň úpravy komunikací podaří dokončit v letošním roce. Zklidní se tím už tak komplikovaná dopravní situace v okolí nádraží, kudy vede dočasná objížďka silnice I/6.

Podle Zdeňka Suchana, ředitele Autobusů Karlovy Vary, které provozují současné sokolovské autobusové nádraží, se autobusy do nového terminálu přesunou až bude dokončena celá stavba. „Tedy nejen samotná plocha nádraží, ale i odbavovací budova se zázemím,“ uvedl Suchan. Co bude se současným nádražím vedle sportovní haly, není zatím jisté. „Jednáme s městem o dalším využití,“ doplnil Suchan.