Po potyčce zemřel v pražském baru mladý muž

Praha - Po potyčce s ochrankou zemřel v noci na dnešek v pražském baru v ulici Jugoslávských partyzánů mladý muž. Policie zadržela člena ochranky, podle policejní mluvčí Ivany Ježkové vyšetřovatelé zadrženého muže odpoledne obvinili z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Hrozí mu osm až 16 let vězení. Muž obvinění odmítá, podle něj šlo nanejvýš o nepřiměřenou obranu. Jeho obhájce sdělil, že k potyčce došlo, protože host odmítl zaplatit útratu.

Sanitku a policii do dejvického baru zavolali pár minut před půlnocí k pádu muže ze schodů. I přes veškerou snahu se ho záchranářům nepodařilo oživit a na následky zranění hlavy a hrudníku zemřel.

Policisté po výslechu svědkyně zjistili, že smrt muže ve věku asi 32 let má dramatičtější příčiny. Údajně byla důvodem potyčka s o rok mladším členem ochranky, který podnik mezitím opustil. Policie ho brzy nalezla a zadržela.

Muž z ochranky obvinění odmítl s tím, že se podle něj neprokázal jeho úmysl muži ublížit na zdraví. Jeho advokát uvedl, že podle svědků host odmítal uhradit útratu, a proto barmanka zavolala ostrahu. Mezitím muž usnul a po příjezdu ostrahy nebylo možné jej přinutit k placení a odchodu z baru. Jeho klient prý použil proti hostu mírné donucovací prostředky, které však muž „fyzicky i verbálně opětoval, a proto došlo k použití většího tlaku a chvatů“. Muž pak upadl do bezvědomí. „Klient se aktivně podílel na jeho oživování, ale bezúspěšně,“ tvrdí advokát. Dodal, že obviněný ho pověřil, aby se spojil s pozůstalými a snažil se alespoň materiálně kompenzovat ztrátu manžela a otce dvou nezletilých dětí. Advokát uvedl, že jeho klient sloužil téměř 4,5 roku v armádní brigádě rychlého nasazení.

Zabitý muž byl podle informací TV Nova zaměstnancem Pražského hradu. „Byl to nekonfliktní muž. Zajímal se o kulturu a jeho rodinou smrt neuvěřitelně otřásla,“ řekl jeden z jeho známých. „Je to velmi smutná a tragická zpráva, ale s ohledem na rodinu ji dále nebudeme komentovat,“ vzkázal serveru Lidovky.cz mluvčí Hradu Radim Ochvat.

Vydáno pod