Policie dopadla muže podezřelého z vraždy v Bystřici pod Hostýnem

Bystřice pod Hostýnem - Kriminalisté dopadli dvacetiletého mladíka, kterého obvinili z vraždy o tři roky staršího muže v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku. Muž svého známého podle policie ubodal v pátek večer a důvodem činu byl spor kvůli drogám. K vraždě se prý přiznal. Oba muži byli z Bystřice pod Hostýnem a podle všeho se pohybovali v prostředí narkomanů. Mladíkovi hrozí deset až 18 let vězení.

Muži se sešli v pátek kolem 21:00 v zahrádkářské kolonii Dubíček. Starší z nich si chtěl koupit drogu. Měl ale jen 100 korun, což dealerovi nestačilo. „Muži se začali hádat. Jejich spor vyvrcholil tím, že mladší muž svého 'zákazníka' ubodal,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Na těle mrtvého se našlo celkem osm bodných ran a zranění byla natolik závažná, že je muž nemohl přežít. Zavražděného v sobotu ráno našel manželský pár.

Policisté podezřelého vyslýchali už v sobotu dopoledne, tehdy ale tvrdil, že s vraždou nemá nic společného. Všechny informace, které kriminalisté nasbírali, ale vedly k němu. Několik svědků spolu navíc muže v pátek večer vidělo a pachatel se nakonec přiznal.

Policie uvedla, že vyšetřovatelům řekl, že po činu jel domů, převlékl se, umyl a ještě téhož večera se na místo vrátil, aby zakryl stopy. Mrtvému ukradl peněženku a také dva mobilní telefony, aby policisté nezjistili, že spolu v pátek večer mluvili. „Věci pak dal doma své matce, aby je vyhodila do sběrného dvora. Předal jí i rozlámaný nůž,“ doplnila mluvčí. O vraždě jí prý ale nechtěl říct. Žena později věci policii vydala.