Crrr..tady David Koller. Známé osobnosti v roli kurýrů pomáhají dětem

Praha – Ulice hlavního města znovu křižují známé osobnosti v roli kurýrů. Pokračuje totiž charitativní projekt Divadla bratří Formanů Misse aneb Dejte naší pomoci smysl a Vaší dobročinnosti křídla! Každý, kdo přispěje finanční částkou, obdrží dárkový certifikát, který mu přiveze jedna z 50 osobností, které se do projektu zapojily. Vybrané peníze pomůžou sluchově postiženým dětem.

První kolo projektu proběhlo v červnu, kdy se v kurýry proměnili třeba hudebník David Koller nebo režisér Jan Svěrák. Oba se zapojili i dnes a přidaly se k nim i další celebrity, např. herečky Jitka Schneiderová nebo Aňa Geislerová. Zájemci si mohou objednat i konkrétní osobnost, za certifikát s podpisem pak zaplatí tisícovku. „S kolegy jsme se domluvili, že přispějeme jako firma. Oni potom podle výše svých příspěvků měli šanci hlasovat, koho si zavoláme jako jezdce,“ vypráví Václav Pavelka. Nakonec kolegové vybrali Davida Kollera. 

Peníze, které se dnes v rámci Misse vyberou, půjdou na pomoc ročnímu Matyášovi, která má těžkou vadu sluchu a potřebuje speciální digitální sluchadla, která stojí 40 tisíc korun. Kromě Matyáše pomůžou peníze i dalším 32 dětem se sluchovým postižením, koupí se za ně např. speciální počítačové programy nebo dotykové obrazovky.

Reportáž Jitky Szászové (zdroj: ČT24)
David Koller v roli kurýra
Zdroj: ČT24