Část trati Olomouc–Opava blokovala nehoda

Bruntál – Kolej mezi Bruntálem a Valšovem na trati Olomouc–Opava byla po nedělní srážce vlaku s kamionem dnes odpoledne opět zprůjezdněna. Přepravu cestujících tam zajišťovaly autobusy, které jezdily mezi Bruntálem a Moravským Berounem. Dnes dopoledne situaci na trati ještě více zkomplikoval sesuv kusu skály na koleje mezi Domašovem nad Bystřicí a Hrubou Vodou.

Nehoda na hlavní jednokolejné trati se stala v neděli brzy ráno, motorový rychlík vrazil na přejezdu do kamionu, jehož řidič podle všeho jel na červenou. Na místě zůstalo silniční nákladní vozidlo a třívozová železniční souprava, která se částečně ocitla mimo koleje. Řidič kamionu byl obviněn z trestného činu ohrožení z nedbalosti.

Během neděle a noci na pondělí se hasičům podařilo vrátit na koleje oba vagony. Na motorový vůz ale jeden jeřáb, který hasiči přivezli, nestačil, a tak práce pokračovaly i během dne. Poškozených bylo také 40 metrů kolejí a železničáři je vyměňovali za nové.

Během vyprošťování vykolejeného motoráku a kamionu, který byl pod vlakem zaklíněn, byla provoz na silnici I/45, která spojuje střední Moravu s Krnovem a Polskem, veden kyvadlově jedním pruhem.