V ústecké prominentní čtvrti staví nové kruhové objezdy za miliony

Ústí nad Labem - Na deset milionů korun přijdou dva nové kruhové objezdy v ústecké čtvrti Nové Skorotice, kde bydlí vlivní podnikatelé a řada místních politiků. Zaplatí je kraj a město. Jenže oba úřady teď tvrdí, že k investici, kterou kritizuje policie i opozice, popud nedaly. Dva nové kruhové objezdy nikdo nechtěl, a přece se staví.

Kraj a ústecká radnice investují po pěti milionech do úprav vedle prominentní čtvrti Nové Skorotice, kde bydlí řada místních podnikatelů i politiků. Vyrostly zde dva kruhové objezdy, nové chodníky i osvětlení. Kdo si investici objednal, však není jasné. Kraj tvrdí, že to byl magistrát, ten zase, že se ke krajské investici pouze připojil.

„Krajský úřad byl požádán o spolupráci statutárním městem Ústí nad Labem,“ uvedla mluvčí ústeckého krajského úřadu Magdalena Hanáčková. Podle mluvčího ústeckého magistrátu Milana Knotka se město Ústí nad Labem podílí částkou 5 milionů korun na výstavbě veřejného osvětlení a komunikací, a to podle zákona. Ještě předloni, když se poprvé začalo o stavbě křižovatek mluvit, kraj však investici popíral. Podle Hanáčkové každá kruhová křižovatka přispěje k plynulosti a bezpečnosti dopravy.

V Nových Skoroticích se staví nové kruhové objezdy (zdroj: ČT24)

Stavbu křižovatek kritizuje i policie, protože podle jejích statistik nejde o nebezpečné místo. „Intenzita dopravy je tady nesrovnatelně menší než v městském provozu, kde by bylo účelnější zbudování těchto křižovatek,“ řekl mluvčí ústecké policie Vladimír Junek.

V Nových Skoroticích už v minulosti město investovalo desítky milionů do nových chodníků, silnic i osvětlení.

Stavební práce
Zdroj: ČT24