Je Grandhotel Pupp na prodej? Kdo ví

Karlovy Vary - Kolem prodeje jednoho z nejznámějších českých hotelů, karlovarského Grandohotelu Pupp, panují nejasnosti. Vedení akciové společnosti Grandhotel Pupp dnes dementovalo zprávy, že je luxusní hotel na prodej. Britská realitní společnost Luxury Business Holding nicméně trvá na tom, že ho má v nabídce podobně jako zámek v Moravském Krumlově, kde je expozice slavné Slovanské epopeje Alfonse Muchy.

„Distancujeme se od aktivit společnosti Luxury Business Holding a od prohlášení jednatele její tuzemské pobočky Zdeňka Horkého, který o prodeji hotelu informuje. Jednoznačně popíráme, že by probíhal jakýkoli prodejní proces,“ sdělil místopředseda představenstva společnosti Grandhotel Pupp Jiří Polanský. Činnost Luxury Business firma považuje za protiprávní a podnikne veškeré kroky k okamžité nápravě.

O záměru prodat hotel nic neví ani jeho generální ředitelka Andrea Pfeffer-Ferklová. Podle ní se zprávy o prodeji Grandhotelu Pupp čas od času objevují
už několik let, aniž by se cokoliv skutečně realizovalo.

Horký ovšem trvá na svém. Luxury Business Grandohotel Pupp skutečně prodává. „Máme i dokumentaci a ekonomiku celého hotelu Pupp proto, abychom našli zájemce, investora, který zachová jméno a chod hotelu,“ řekl dnes televizi Nova. Budovy jsou podle něj nabízeny v Británii, protože najít zájemce v České republice by bylo těžší, řekl už dříve serveru Týden.cz. Cenu, za kterou by měl být hotel k mání, ovšem neuvedl.

Luxury Business nabízí i zámek v Moravském Krumlově. Jeho vlastník, kterým je Incheba Praha, připustil, že oznámení o prodeji platí. „Je to pravda. Ale jde jen o jednu z alternativ, definitivně jsme se pro prodej ještě nerozhodli,“ uvedl pro Týden.cz jednatel Incheby Radovan Ježovič s tím, že firma v současné době nemá pro zámek využití.

Grandhotel Pupp se loni propadl do ztráty 16,6 milionu korun, kterou způsobil zejména výrazný pokles klientely. Využití kapacity hotelu se snížilo na 40 procent. Výnosy hotelu loni klesly o 49 milionů korun na 235 milionů korun. Současný vývoj hospodaření hotelu však naznačuje, že by se letos mohl hotel vrátit do černých čísel.

Pětihvězdičkový hotel, v němž noc ve dvoulůžkovém pokoji přijde na 310 eur (v přepočtu 7 600 korun) a noc v apartmá na 590 eur (zhruba 14 600 korun), kromě ubytovacích a restauračních služeb nabízí i kongresové prostory, balneoprovoz, moderní fitness studio, solárium, kasino či sedm kilometrů vzdálené osmnáctijamkové golfové hřiště.

Moravský Krumlov
Zdroj: ČT24
Vydáno pod