Politici sbírají v ulicích poslední voliče

Praha - Během vrcholící předvolební kampaně vyrážejí politici mezi lidi, aby na poslední chvíli sbírali přízeň voličů. Své zastupitele totiž lidé v městech a obcích začnou volit už příští pátek a první kolo proběhne i ve třetině senátních obvodů. Cílem představitelů politických stran se tak stávají hospice, domovy důchodců a mateřské školky. Premiér Petr Nečas vyrazil podpořit místní kandidáty na Prahu 4, nejdříve na radnici a pak i do základní a mateřské školy. Špičky ČSSD zas zamířily do tradiční bašty Miroslava Kalouska (TOP 09) Bechyně.

Ve týchž chvílích v Bechyni vystoupily jindy straničtí rivalové Bohuslav Sobotka a Jan Mládek bok po boku. „Jezdíme podle časových možností do okresních měst a nevynecháme ani menší obce. V České republice máme výhodu, současně nevýhodu, že volby jsou pořád,“ řekl ČT s úsměvem Sobotka.

Oba čelní představitelé největších parlamentních stran se snaží o pochopitelnou věc. Chtějí přitáhnout k urnám co nejvíce voličů. Právě tyto volby totiž mohou výrazně proměnit současné složení mnohých radnic. „Myslím, že tyhle senátní a komunální volby budou nejdůležitější od roku 1989, protože je tady po těch dvaceti letech cítit chuť po nějaké změně,“ soudí šéfredaktor týdeníku Respekt Erik Tabery.

Reportáž Lukáše Dolanského (zdroj: ČT24)
Vydáno pod