Motocyklista zahynul po srážce s traktorem

Hulín (Kroměřížsko)/Damice (Karlovarsko) – Po nárazu do traktoru zemřel motocyklista, který jel po hlavním silničním tahu I/55 z Hulína směrem k městské části Záhlinice. Při srážce utrpěl muž mnohačetná zranění, kterým na místě podlehl, informoval mluvčí hasičů Ivo Mitáček. Po nehodě byla na silnici spojující Zlínský a Jihomoravský kraj zcela zastavena doprava. Další motorkář zahynul v pátek večer na silnici I. třídy mezi Ostrovem a Chomutovem. Zřejmě nezvládl svůj stroj a havaroval. Také on byl na místě mrtev.

V Hulíně jel motocykl podle mluvčího Mitáčka velmi rychle, když mu náhle do cesty vjel traktor. „Přes mnohametrové intenzivní brzdění narazil do traktoru, který odbočoval mimo komunikaci. Odrazil se mimo cestu do hlubokého příkopu. Stroj byl zcela zničen,“ uvedl Mitáček. Na místě se po střetu vytvořily dlouhé kolony, ačkoli se policisté pokoušeli provoz odklánět.

Motorkář je v letošním roce druhou obětí dopravních nehod na Kroměřížsku, loni jich za celý rok bylo 14. V celém Zlínském kraji zemřelo letos na silnicích 26 lidí, loni jich bylo 49.