Mladý řidič při honičce s policií naboural a zahynul

Kladno - Honička mladého muže a policie v Kladně skončila v noci na dnešek smrtí pronásledovaného. Dvaadvacetiletý muž nezastavil na značce stop, což zpozorovala policejní hlídka a vydala se za ním. Muž však nerespektoval výzvu k zastavení a při ujíždění narazil do stromu, uvedla mluvčí kladenské policie Michaela Nováková. Následkům zranění pak na místě podlehl.

Mladík přitom podle Novákové neměl za volantem co dělat, protože mu byl uložen zákaz řízení motorových vozidel do roku 2013. „Co se týče alkoholu, byla nařízena pitva, protože jsme nemohli zjistit, zda byl nebo nebyl pod vlivem alkoholu.“ Mladík neměl zapnuté bezpečnostní pásy, po nárazu vypadl z auta a utrpěl vážná zranění, která se neslučovala se životem.

Nehoda se stala hodinu po půlnoci na křižovatce ulic Huťská a Pod Zámkem poblíž Sládečkova vlastivědného muzea. Mluvčí opravila prvotní informaci, podle níž vůz havaroval v Dubské ulici. Pro policisty, kteří mladíka pronásledovali, nebude mít mladíkova smrt žádnou dohru. Podle Novákové byl jejich postup v pořádku a neporušili žádný předpis.