Motorkáři si užívali slunečný víkend – a umírali

Praha – Od pátku do neděle přišli o život na českých silnicích čtyři motorkáři.  Zřejmě poslední slunečné dny je vylákaly na silnice a řada vyjížděk neskončila dobře. Havárií motocyklů se o víkendu stalo mnohem víc, většinou se ale obešly bez vážnějších následků na zdraví. Smrtelné havárie přitom nebyly důsledkem „divokosti“ motocyklistů, vesměs se stali obětmi neukázněnosti jiných řidičů.

Již v pátek večer zahynul řidič motocyklu na ostrovsko-chomutovské státní silnici u Damic na Karlovarsku. Muž zřejmě nezvládl řízení a po nehodě zahynul. Záchranářům se ho již nepodařilo oživit.

Třiapadesátiletý motorkář přišel o život v sobotu odpoledne rovněž na silnici první třídy. Na rovném úseku u Hulína mu do cesty náhle vjel traktor, který chtěl odbočit z protisměru doleva. Jeho řidič si motocyklu prý nevšiml. Podle mluvčího hasičů Ivo Mitáčka však situaci zkomplikoval i fakt, že motorkář jel velmi rychle, a nestihl tak zabrzdit, když mu traktor vjel do cesty.

Neukázněnost řidiče osobního auta stála za úmrtím dalšího motorkáře. Jedenaosmdesátiletý řidič vjel z vedlejší silnice na hlavní tah v Třinci-Neborech ve chvíli, kdy po hlavní přijížděl motocykl vedený mladým motorkářem. Řidič volkswagenu tvrdil, že si motorky, které měl dát přednost, nevšiml, protože jela příliš rychle. Motocykl do auta zezadu narazil a mladý muž zahynul.

I další motocyklista přišel o život na silnici první třídy, osudnou se mu stala srážka s autem na Jindřichohradecku.