Při srážce kamionu s mikrobusem se u Hradce zranilo šest dětí

Hradec Králové - Při střetu nákladního auta s mikrobusem se dnes dopoledne u Hradce Králové zranilo šest dětí ve věku čtyř až pěti let. Dvě děti se zranily těžce a čtyři lehce. Záchranáři je převezli do hradecké fakultní nemocnice. Mikrobus vezl celkem 13 dětí, informovala o tom mluvčí hradecké policie Anna Pešavová. Původní informace hovořily o lehkém zranění tří dětí. K nehodě došlo na frekventované silnici z Hradce Králové na Jaroměř u podniku ČKD.

Pětatřicetiletý řidič nákladního mercedesu se zřejmě nevěnoval řízení a zezadu narazil do přívěsu mikrobusu renault. Mikrobus pak náraz odhodil na Škodu Octavii, která jela před ním. „V mikrobusu cestovalo na výlet celkem třináct dětí předškolního věku a tři učitelky. Ještě před příjezdem hasičů se dostaly všechny děti ven z mikrobusu,“ uvedla mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Žahourková. Kromě dětí nebyl při nehodě nikdo jiný zraněn.

„Na místo byl povolán také psycholog Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje, který na místě poskytl psychologickou pomoc řidiči nákladního vozidla a následně účastníkům nehody na hasičské stanici,“ doplnila Žahourková.

Hasiči ze zničeného přívěsu mikrobusu vyložili všechna zavazadla a po příjezdu náhradní dopravy přeložili věci do nového vozidla. Také asistovali při nakládání havarovaných aut na odtah.

Žádný z řidičů havarovaných vozů neřídil pod vlivem alkoholu a škodu policie odhadla na 400 000 korun.

Do 12:00 byla doprava od Náchoda kvůli nehodě odkloněna přes obec Světí. Na Náchod mohla auta s opatrností projíždět.

Pětatřicetiletý řidič nákladního mercedesu se zřejmě nevěnoval řízení a zezadu narazil do přívěsu mikrobusu renault. Mikrobus pak náraz odhodil na Škodu Octavii, která jela před ním.
Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje/www.hzshk.cz
Vydáno pod